Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

A kicsiny lépés, ami hatalmas ugrás lehet az emberiség számára

2020. augusztus 19. - ZsolHerm

photo-1586193771953-929042f3a381.jpgKérdés az internetről: Mi az a kis lépés vagy hatalmas ugrás mely segítheti az emberiséget?

Válasz: Egy kis lépés egymás felé.

Amit most tanulunk a világméretű járvány által és az egyre rosszabbodó társadalmi gazdasági válságon keresztül az, hogy mi egy globálisan integrált, egymástól függő világba fejlődtünk.

Ez azt jelenti, hogy egymástól függünk akár szeretjük-e azt, akár nem, akár akarjuk, akár nem. Ennélfogva egy olyan kölcsönös felelősséget kell kifejlesztenünk egymás irányába, ahol értjük és érezzük, hogy minden egyes cselekedet, minden egyes gondolat visszafordíthatatlanul befolyással van az egész rendszerre és mindenki életére.

Ennélfogva annak érdekében, hogy képesek legyünk megoldani az egyre sokasodó globális problémákat és hogy biztosíthassuk a kollektív túlélésünket,  meg kell tanulnunk hogyan építsünk pozitív, globális, egymást kölcsönösen kiegészítő kapcsolatokat.  Meg kell tanulnunk, hogyan építsünk ki az egymás közötti együttműködést az eredendően velünk született  hatalmas különbségeink felett, és annak ellenére, hogy ösztönösen nem bízunk egymásban és  eltaszítjuk egymást mindenféle lehetséges indokkal.

Igy az emberiség jövője teljesen attól függ, hogy képesek leszünk-e ezeket kicsiny, fokozatos lépéseket megtenni egymás felé, és megtanuljuk hogyan közelítsük, fogadjuk el, kölcsönösen támogassuk egymást.

És mivel ezeket a lépéseket eredendően az ösztönös természetünk, neveltetésünk és megszokott oktatásunk ellenében kell megtennünk, szükség van egy nagyon különleges, célzott és gyakorlati módszere, mely megtanítja nekünk - mint “újjá született” Embereknek - hogyan kell "járni" a globális egység és kölcsönös integráció felé. 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr1716169810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása