Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

Megoldás az Emberiségnek, mely a félelem markában él

2020. május 05. - ZsolHerm

Félelemre épülő élet

Néhányan azt mondják, úgy érzik, hogy túlreagáltuk a koronavírus fertőzést, félelemből cselekedve, túlzott megszorító intézkedéseket hozva.

Az igazság az, hogy mi alapvetően, állandóan félelemből cselekszünk. Gyakorlatilag az egész emberi rendszerünk a félelemre épül.

A legprofitálóbb iparágak, cselekedetek - különböző biztosítások, a hadsereg mint védelmi rendszer, az egészségügyi rendszer, gyakorlatilag az összes politikai párt -mind félelmünkre számít, azt használja.

Amikor bármilyen problémába ütközünk nem próbáljuk azt megoldani, hanem ehelyett azonnal megszorításokkal, különböző lezárásokkal, elmeneküléssekkel reagálunk.

Különböző vezetők, politikusok terveiket, kampányaikat félelemkeltésen keresztül vezetik, a választási kampányok alatt minket nem pozitív jövőbeni tervekkel akarnak meggyőzni, hanem megpróbálnak minket megijeszteni, hogy mi lesz akkor hogyha az ellenfeleik nyerik meg a választást.

Mindenki eredendő félelmünkre épít, azt próbálja provokálni, kizsákmányolni, hogy abból profitálljon, abból éljen.

Ez a félelem megállította eddigi fejlődésünket bezárva minket egy sötét skizofrén introvertált dobozba, vírussal vagy vírus nélkül.

 

A félelem legyőzése kölcsönös kapcsolatokon keresztül

Mindez azért van, mivel ahogy eredendő egónk exponenciálisan erősödött, fejlődött a történelem során, egyre kevésbé bízunk meg egymásban, egyre ellenségesebben viselkedünk egymással.
A vírus egy úgynevezett szociális távoltartást kényszerített ránk, de valójában belül már régen távol vagyunk egymástól, megpróbálva egymás nélkül élni, túlélni.

Ennek eredményeképpen mind egyénileg, mind nemzetileg félelemből reagáltunk a vírusra, ugyanazzal a kölcsönös bizalmatlansággal, egy elégtelen, koordinálatlan módon, megpróbálva egymást kárára túlélni, sikeresnek lenni, ahogy azt már megszoktuk.

A legnagyobb katasztrófa ebből az, hogy a globálisan integrált, egymástól függő világban - ahová fejlődtünk az evolúció során - nekünk teljesen ellenkező módon kellene viselkedünk, egységen, kölcsönös felelősségen, kölcsönösen kiegészítő kooperáción keresztül.

Nem leszünk képesek elmenekülni félelmeinktől, nem leszünk képesek visszanyerni magabiztosságunkat egymásban, az Emberiségben, egy sikeres kollektív jövőben, hacsak nem tanuljuk meg hogyan építsünk ugyanolyan kölcsönös kapcsolatokat mint melyeket a természetben láthatunk, eredendő, önközpontú, önző, egyénieskedő reflexeink, attitűdünk felett.

Pontosan ez a tanulás - azaz, hogy megtanuljuk, hogyan kapcsolódjunk saját magunk ellenében, saját magunk fölött egy különleges célirányos és gyakorlati oktatási rendszeren keresztül - az, amire most fókuszálunk kell, mivel ez az egyetlen kiút a jelenlegi válságból, és csak ez segíthet minket abban, hogy megakadályozzunk jövőbeni, hasonló válságokat.

unity.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr1215660908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaszás Nándor 2020.05.05. 18:35:10

Az biztos, hogy jó lenne kevésbé rettegve élni...ebben biztos segítene a kölcsönös kapcsolat...

Kaszás Nándor 2020.05.05. 18:42:49

Az biztos, hogy jó lenne kevésbé rettegve élni...ebben biztos segítene a kölcsönös kapcsolat...

Szabó Annamari 2020.05.05. 19:42:02

Ha minden ember tisztelettel, elfogadással és szeretettel fordulna a másikhoz már jobb irányba mennénk.

Tímea Šipoš Bertóková 2020.05.05. 20:10:05

Megkell tanulni szeretni egymást minden hibankkal együtt :) és együtt egy sokkal szebb jövőt építeni :)

Eva Csatari 2020.05.06. 10:13:09

A legtöbbje ugyan azt az eletet akarja mint azelött, az emberiseg nehez ut elött all, es a termeszet helyesen reagal, anyi ütest kapunk a fejünkre mig nem lesz mas valasztasunk es fejet hajtunk. Probajunk peldat mutatni es szeretni egymast,kerjük a Teremtöt hogy ezt a szeretetet nyilvanosagra tudjuk hozni❤️

Floe 2020.05.06. 10:23:51

Az énközpontú egonk egy ferde világba taszított minket. Egymástól félünk, elszigetelődünk, ahelyett hogy felismernénk ha összekapcsolódnánk megszűnne minden félelmünk. Itt van egy megoldás minden problémánkra, akkor mégis miért olyan nehéz ez a kapcsolat az emberek között?

Eva Csatari 2020.05.06. 10:33:05

A corona fél az interperszonális kapcsolatoktól
süti beállítások módosítása