Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

Vezetés, tanácsadás a Szanhedrinhez hasonlóan

2020. július 28. - ZsolHerm

170fc4010f55f870483a9c62cf6efbfe.jpgKérdés az internetről: Ön egyetért-e azzal a kijelentéssel, hogy „akik a legnagyobb hatalmat tartják a kezükben, azok a legkevésbé megbízhatóak?“

Válasz: Teljesen egyetértek ezzel.

Mindannyian ismerjük azt a kifejezést, hogy a hatalom korruptá teszt.

Mindez elkerülhetetlen, hiszen mindannyian egy eredendően énközpontú, önigazoló, önkiszolgáló természettel születtünk, és mindannyiunkat egy csillapíthatatlan vágy hajt az önző élvezetek beteljesülése felé.

Ennélfogva minél többet megszerzünk annál többet akarunk, és annál jobban meggyőzzük magunkat, hogy bármilyen eszköz indokolt lehet, csak hogy minden áron megszerezzük, amit akarunk. 

Ezért van az, hogy bármilyen formájú egyéni vezetés eredendően hibás, elkerülhetetlenül diktátorokat hoz létre, és teljesen mindegy, hogy a személy honnan indult, milyenek voltak az ember tulajdonságai mielőtt a hatalom és az irányítás a kezébe került.

Az egyetlen megoldás egy kölcsönös kollektív felelősség vállalás, csapatmunka a vezetésben, amit  annak idején a Szanhedrin valósított meg, a 71 bölcs által, amikor kollektívan adtak tanácsot mindenfajta problémára.

A Természet rendszere egy nagyon különleges módon van elrendezve: mi bármit, bármikor megkaphatunk, de csak akkor, amikor mi azt nem magunknak akarjuk, és ezt elutasítjuk saját magunktól. Ez a gyakorlatban úgy lehetséges, amikor mi “lefedjük magunkat, pajzsot rakunk magunk elé” azáltal, hogy másokat helyezünk magunk és a beteljesülés, az élvezet forrása közé. Akkor kérhetünk bármit, amíg többiek akik körülöttünk állnak kapják meg mindazt amit mi szeretnénk. 

Hogyha mindeközben, mi önzetlen, altruisztikus szerető viszonyt építünk ki mások felé, akkor elképzelhetetlen boldogsághoz, beteljesüléshez jutunk azáltal, hogy ők telnek meg az élvezetekkel, amiket mi magunk számára kértünk.

Amikor a személy elér az önfejlesztés, a megtisztulás ezen szintjére,  akkor azon keresztül eléri a hasonlóságot a Természet tökéletes rendszerének tulajdonságaival. Akkor a személy alkalmassá válik arra, hogy vezetővé váljon - feltéve ha azt  másokkal kölcsönösen teszi - azokkal, akik ugyanúgy hasonló fokot értek el az  önfejlesztésben, a megtisztulásban.

Ilyenek voltak a Szanhedrin bölcsei, és ilyen vezetőkre van szükségünk most megint, hogy ők képesek legyenek az emberiséget a Természettel való kompatibilitás felé vezetni, amely nélkül nem leszünk képesek megoldani az egyre növekvő globális problémákat és nem leszünk képesek biztosítani kollektív túlélésünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr2216080536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása