Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

Bölcsen kell felhasználnunk a szabad választásunkat!

2020. július 31. - ZsolHerm

photo-1539992190939-08f22d7ebaad.jpgKérdés az internetről: Ha minden előre meg van határozva, akkor hogyan lehetünk felelősek a cselekedeteinkért?

Válasz: Természetesen nem vagyunk felelősek!  Hogyan hibáztathatnánk valakit, akinek nincs szabad választása cselekedeteiben!  

Az, hogy az emberek egy eredendően önszolgáló, önigazoló, egymást kizsákmányoló természettel születtek, az se nem gonosz, se nem bűn. Nem volt semmi szabad választásunk abban milyen belső programmal születtünk.

Az egész emberi történelem mindeddig egy vak, ösztönös folyamatként zajlott, olyan volt, egy mozi, amit levetítettek nekünk. Mi egyszerűen passzív módon mentünk át a mozi jelenetein, mint a statiszták egy kozmikus drámában.

A szabad választás felelőssége, a  "jutalmazás, büntetés" , csak attól a pillanattól kezdődik, amikor először is felismerjük az eredendő programot mely minket belülről hajt, amikor megértjük, hogy ez a program pusztító, önpusztító, és mindemellett találunk és megnyitunk egy különleges és célirányos, gyakorlati oktatási módszert, melyen keresztül képesek vagyunk magunkat megváltoztatni, megújítani.

Ma az emberi történelem, egyik nagyon különleges fordulópontján állunk, amikor megkaptuk az első esélyt a szabad választásra: Amikor mi magunk  döntünk úgy,  hogy  céltudatosan megváltoztatjuk magunkat. Úgy hogy közben érzékeljük a teljes önpusztítás veszélyét, - hiszen eredendő, önző programunk efelé a katasztrófa felé vezet minket napról napra -, mindeközben  megtaláljuk és megnyithatjuk a szükséges korrekció módszerét.

Ez egy egyedülálló paradoxon, hiszen amit ma magunk előtt látunk, azaz a teljes káosz, a bármikor kirobbanható világháború lehetősége, egy példa nélküli társadalmi-gazdasági összeomlás veszélye, valójában nem más mint egy sokkal jobb és  biztonságosabb jövő ígérete. Mivel az által, hogy most kollektív módon megpróbálunk elmenekülni a válságból,  attól a rossztól, amit felfedezünk, ezáltal képesek leszünk egy minőségileg sokkal magasabb, biztonságosabb, igazságosabb, fenntarthatóbb kollektív emberi létezés felé haladni, feltéve,  hogy a szabad választásunkat bölcsen használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr6016097106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása