Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

Milyen törvényeket kell meg tartanunk ahhoz, hogy emberré váljunk?

2020. június 01. - ZsolHerm

20200601_162021.jpg

Válságba süllyedve 

A világ napról-napra egyre mélyebb válságba süllyed, egyre több megoldhatatlan problémával találkozik. Nagyon sok ember érzi már, hogy az összes emberi cselekedeteink tekintetében sürgős változásokon kell keresztül mennünk.

Így az emberek megkérdezik: Hogyan és milyen módon kell meg változnunk? Milyen új törvényeket, és alapelveket kell megtanulnunk, illetve megtartanunk annak érdekében, hogy megállítsuk a látszólag megállíthatatlan önpusztítást?

 

Mi a természet integrált rendszerében élünk 

Azokat a törvényeket kell megtanulnunk, elfogadnunk és megtartanunk, melyek a természet integrációjának a törvényei. Végül is, nem vitathatjuk, hogy mi a természetből születtünk, továbbra is abban létezünk és a természet rendszerével együtt fejlődünk.

Azt is tudjuk, hogy zárt, integrált, élő természetes rendszereken belül, mint például, a saját biológiai testünkben is, szigorú, vas szabályok működnek. Ezek biztosítják azokat az optimális paramétereket, melyek megtartják azt az egyensúlyt és homeosztázist, amin az élet múlik.

Hogyha saját sejtjeink, testrészeink ezeken az optimális paramétereken kívül kezdenek el dolgozni, vagyis saját érdekükben fogyasztanak az egész test kárára, akkor azonnal betegségek, akár rákos megbetegedés is kifejlődhet. Amennyiben az egyensúly homeosztázisa nem kerül visszaállításra, akkor a test meghal. 

 

Az emberiség a rendszeren kívül fejlődik saját magunkat büntetve ezzel 

Évezredeken keresztül mi meggyőztük magunkat, hogy az emberiség képes fejlődni, cselekedni a természet optimális paraméterein kívül. Azt gondoljuk, hogy azt akarhatunk és csinálhatunk, amihez csak kedvünk van. Meggyőztük magunkat, hogy olyan természetellenes, az ember által kreált törvényeket hozhatunk létre és követhetünk, melyek károsak a természetre és saját magunkra

Korábban mi még nem láttuk, nem éreztük a közvetlen negatív visszahatást „büntetést" a természettől, hiszen mi fejlődésünkben még aránylag alacsony szinten voltunk. Azonban most, gyakorlatilag betöltöttük az egész bolygót és a káros emberi cselekvés elér Föld legeldugottabb zugába is. A túlzott fogyasztásunkkal, és az agresszív, fejetlen változtatásokkal, amiket eszközölünk, mi minden egyes alkalommal közvetlen kárt okozunk, és pusztítunk.

Ennek eredményeképpen mi most úgy érezzük, hogy a természet büntet minket. De az igazság az, hogy valójában mi büntetjük saját magunkat. Hiszen azáltal, hogy figyelmen kívül hagyjuk és megtörjük a természet törvényeit, mi pusztítjuk el magunkat. Most összeomlanak azok a rendszerek, amiket az általunk kreált, természetellenesen alapokra építettünk. (Ahogy a természet megmutatta a karantén időszaka alatt, azonnal képes kijavítani magát és visszaállítani az egyensúlyt, amint az emberek visszavonulnak. Tehát láthatjuk, hogy ebben a rendszerben, csak mi vagyunk a veszélyeztetett faj.)

 

Meg kell tanuljuk a természet törvényeit, saját eredendő természetünkkel szemben, és ezáltal valóban emberré válhatunk 

Tehát azok a gyakorlati törvények, amelyeket meg kell tartanunk, azok pontosan úgy néznek ki, mint ahogy a természet működik. Azaz a természet elemei között, kölcsönösen felelős, kölcsönösen, egymást kiegészítő kapcsolat működik (a mi esetünkben ez, az egyének és nemzetek közötti kell hogy létrejöjjön), mig minden a természetes szükségletek és a rendelkezésre álló forrásokon belül zajlik.

Az Emberiség előnyét az a tény szolgálja a természet rendszerében, hogy az embereknek ezt a természetes elrendezést, a saját természetellenes, önző kizsákmányoló programjuk felett kell elérniük. Ez azt jelenti, hogy mi még azok után is tudatosak és független megfigyelők, kutatók maradhatunk a természet rendszerében, miután megtanultuk, hogyan integrálódjunk abba. Ez a független megfigyelő, kutató szerep a mi különleges, evolúciós emberi célunk a rendszerben. (Végtére is, még a pusztító egót is a természet rendszerétől kaptuk, hiszen nem mi teremtettük magunkat..)  

A valódi emberi lény, az, aki hasonlóvá válik a természethez (héberül: az ember - ADAM szó, a "hasonló" kifejezésből ered) egy különleges, célirányos és gyakorlati oktatási módszeren keresztül, amelyen keresztül saját ösztönösen működő, természetellenes és önző tulajdonságai fölé emelkedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr2815733922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása