Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

Az új emberi civilizáció úttörői

2020. augusztus 22. - ZsolHerm

photo-1483428400520-675ef69a3bc4.jpgKérdés az internetről: létezik jelenleg a világon egy aránylag ismeretlen kísérlet arra ,ami képes lenne az életünket átformálni, hogy sikeresebben éljünk? 

Válasz: A jelenlegi legfontosabb társadalmi kísérlet az, amelyben világszerte több ezer ember vesz részt egymással összekapcsolódva, minden kontinenst áthidalva. Ez a kísérlet, szó szerint kihúzhatja az emberiséget a jelenlegi örvényből, a látszólag megoldhatatlan és egyre mélyülő globális válságból. A különleges társadalmi kisérlet részeként több ezer ember világszerte célirányosan és módszeresen egy különleges környezetet épít, virtuális módon összekapcsolódva egymással, idő, tér és fizikai mozgás megszokott korlátai felett.

Ezek az emberek az tanulják, hogy hogyan építsenek egy “kölcsönös ganarcia”-nak nevezett állapotot, ahol minden egyes személy képessé válik arra, hogy számításait elsősorban a többség érdekében képes legyen megtenni eredendően, ösztönös hajlamunk felett, mely automatikusan minden számítást a személy saját hasznára, saját érdekében végez.

Ezek az emberek egy különleges módszert követnek, mely arra lett tervezve, hogy a természet dinamikus egyensúlyát és homeosztázisát átmásoljuk az emberi kapcsolatokba. Ez azt a különleges folyamatot ismétli meg,  ahogy több milliárd évvel ezelőtt, egysejtű szervezetek összekapcsolódtak minőségileg  sokkal magasabb szintű, kollektív, többsejtű szervezetté. A mi esetünkbn egyéni, önző emberi lények, ehhez hasonló kapcsolatot fognak létrehozni, egy minőségileg sokkal magasabb, egyesült emberiség épitése édekében.

Ez nyilvánvaló evolúciós előnyt ad nekünk is, mivel azáltal, ahogy integrálódunk egymással, hozzáigazítjuk magunkat a Természet fejlődési tervéhez, mely az egész rendszert a legoptimálisabb integráció felé vezeti. 

Sőt mi több, azáltal, hogy a kölcsönös integráción keresztül hasonlóvá válunk a Természet integrált rendszeréhez, és az evolúciós irányához, egy különleges belső megfigyelő státuszt érünk el a Természet rendszerén belül. Annak ellenére, hogy beleolvadunk a rendszerbe, mivel mi ezt a saját erőfeszítésünkön keresztül, tudatosan érjük el, az integrációtól függetlenül, megtartjuk egyedülálló, független nézőpontunkat.

Ezáltal beteljesítenénk, azt a példa nélküli emberi célunkat, hogy a Természettel kompatibilissé váljunk, hogy annak tudatos megfigyelői legyünk. Létezésünket a Természet különleges életforgásán keresztül fogjuk megtapasztalni, ami egy teljesen új, tapintható, és valóságos életérzést fog adni nekünk. Ez az amit úgy lehet jellemezni, hogy örökkévaló és végtelen, mivel felülemelkednénk az idő, tér és fizikai mozgás eredeti, énközpontú, szubjektív megszorításai fölé.

Ezek az emberek különleges úttörők, akik között van olyan aki már tizenöt-húsz éve folytatja ezt a kísérletet, és ha sikeressé válnak, akkor képesek lesznek ezt a pozitív példát megmutatni az egész világnak, ami mostani helyzetünkben égetően fontos. Ők képesek lesznek húzóerővé válni az emberiség számára, miközben a világ az egyik válságból a másikba zuhan.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr9716173052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása