Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

Mi nem vagyunk őrültek csak mindannyian egoisták vagyunk.

2020. június 19. - ZsolHerm

photo-1419848449479-6c8a7d8d62c2.jpg

Kérdés az internetről: 

Most megőrült a világ vagy én őrültem meg? 

Válasz:

Se a világ nem örült meg, se ön nem őrült.

Most megfigyelhetjük, hogy mi történik akkor, amikor mindannyian vakon követjük az eredendően önkiszolgáló, önigazoló, individualista természetünket.

Semmi nem fog megváltozni, ameddig fel nem ismerjük, és el nem fogadjuk, hogy ugyanaz a természet, ugyanaz az operációs rendszer irányít mindegyikünket.

Mindaddig ameddig másokban keressük a hibát, más embereket, pártokat, csoportokat, nemzeteket, vallásokat és kultúrákat kiálltunk ki bűnösöknek, amíg másokat próbálunk megváltoztatni, elnyomni, eltávolítani, addig folytatni fogjuk az alvajárásunkat, egy példátlan méretű globális katasztrófa felé haladva.

Mivel mi vagyunk a legönzőbb és legnárcisztikusabb és a leggyűlölködőbb generáció az emberi történelem során. Az emberi történelem nem más,  mint az emberi egó fejlődésének a krónikája, és ez az önző természet a mi generációnkban vált valóban pusztítóvá.

Mindeddig az ego hasznos motorja volt a felfedezéseknek,  feltalálásoknak, a technológiai és a kulturális fejlődésnek a történelem során. Azonban, most olyanná vált, akár egy rákos betegség, hiszen az ego egy teljesen integrált, és egymástól függő világban fejlődött, miközben az ego alaptermészete egy kielégíthetetlen, féktelen vágy, ami mindenáron túlélni akar, mindig többre és többre vágyik, és akár mások kárára is folyton a sikert szomjazza.

Mi nem vagyunk képesek visszafordítani ezt az úgynevezett „globalizációt”, mivel egy teljesen integrált és egymástól függő emberi rendszerben élünk. Ez az egész folyamat a természet evolúciója által lett meghatározva, hiszen a természet egy végső, tökéletes integráció felé halad, és mivel az emberiség is része ennek a rendszernek, a törvények ránk is ugyanúgy vonatkoznak.

Az a tény, hogy Ön egy őrült világot lát maga körül már, az már egy nagyon jó előrehaladott állapot. Mivel nagyon sok ember még mindig vak változásokra és még most is a vírus után, ugyanúgy akarja folytatni életét, mint ahogy előtte, minthogyha semmi gondunk nem lenne és folytathatnánk életmódunkat úgy, ahogy eddig tettük!

Nagyon fontos, hogy vannak olyan emberek, akik már látják, a”falra vésett jeleket”, felismerték, hogy a jelenlegi iránnyal egy teljesen instabil és fenntarthatatlan társadalmi és gazdasági rendszert hoztunk létre. Azok az emberek akik látják, hogy ezzel az ösztönnel, azaz hogy a háborút, mint megoldást használjuk a különböző problémáinkra, mi bizonyosan egy önpusztító állapot fele haladunk. Ezek az emberek lesznek képesek megváltoztatni, megújítani az emberi természetünket, egy különleges kis környezeteken keresztül, egy speciálisan célirányos és nagyon gyakorlati oktatási módszeren keresztül.

Akkor ezek az emberek képesek lesznek úttörőkké válni, akik majd képesek lesznek az emberiséget maguk mögött húzva, egy új irányt megszabni. Ez az eddigitől eltérő, ezúttal egy tudatos emberi fejlődési szakasz lesz, amiben megtanuljuk, hogy egónk felett és ellen, hogyan hasznosítsuk az ego hatalmas erejét pozitív módon, illetve hogyan használjuk fel a konstruktív, kollektív célok és vágyak elérésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr7815902438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása