Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

A tünetek rámutatnak a valódi betegségekre.

2020. május 29. - ZsolHerm

samsonlash.jpg

Néhányan attól félnek, hogy a társadalmi nyugtalanság, a tüntetések, az a gazdaság összeomlásához vezetnek. Míg mások azt mondják, hogy a gazdasági helyzetben felmerülő problémák okozzák a társadalmi nyugtalanságot, és a tüntetéseket. 

Valójában a társadalmi nyugtalanságok és zavargások csak felületes tünetei egy olyan társadalomnak, amely megmutatja, hogy az adott civilizáció az összeomlás szélén áll.   Egy életerős, stabilan álló, és pozitívan fejlődő társadalomban nincsen semmi társadalmi nyugtalanság, és nem fenyegeti a gazdasági összeomlás.

Önző civilizációnk a végéhez közeledik, amely az önző, és büszke, nárcisztikus, és önszolgáló elvekre épült. Ennek következtében, mi  most keresztül megyünk az általános tüneteken, ami a gazdaság financiális összeomlástó kezdve, a társadalmi nyugtalanságig vezet. Melynek az oka az abszurd egyenlőtlenség, a művileg keltett rasszizmus, idegen gyűlölet, a növekvő munkanélküliség és az általános reménytelenség, miközben egyre közelebb kerülünk a háborúkhoz. Ameddig bele nem zuhanunk egy újabb világháborúba, ami a megszokott történelmi megoldásaink ezekre a helyzetekre.

Természetesen képesek lennénk megállítani ezt a vakon működő, ösztönös ördögi kört, hogyha emberi fejlődésünket végre saját kezünkbe vennénk.

De ehhez először is el kéne fogadnunk azt a tényt, hogy meg kell változtatnunk magunkat, ahelyett, hogy állandóan másokra mutogatunk,  másokat akarunk kioktatni, megváltoztatni, korrigálni, miközben magunk igazát próbáljuk igazolni minden helyzetben, minden lehetséges eszközzel. 

Mint ahogy a Covid-19 vírus, nem válogatott, és egyformán viszonyult minden emberhez,  nekünk is egyformán kell hozzáállunk a problémáinkhoz. Elfogadva azt, hogy mindannyian eredendően, egy önző, önmagunkat szolgáló, individuális lények vagyunk, egy ilyen természettel születtünk, mely arra kényszerít minket, hogy mások kárára éljünk, és túléljünk.   

Azonban ha mindannyian közösen megváltoztatjuk és megújítjuk a természetünket, egy különleges célirányos és gyakorlati oktatási módszeren keresztül, akkor képesek leszünk az emberi társadalmunkat újjá építeni. Létrehozva a kölcsönös felelősség elvén működő kapcsolatrendszert, ami egy új életformát teremt.  Amely a természetes szükségletekre és a rendelkezésre álló forrásokon alapszik, és akkor olyan társadalmat építünk, melynek az alapjai stabilak és nem fognak összeomlani.

 

https://kabacademy.eu/hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr715727944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása