Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

A világ átformálása, az integrált oktatáson keresztül

2020. június 05. - ZsolHerm

photo-1497633762265-9d179a990aa6.jpgAnnak érdekében, hogy a világot, egy pozitív módon átformáljuk, és egy biztonságos, kiszámítható, kollektív túlélést biztosítsunk mindenki számára, egy különleges globális integrált oktatásra van szükség.

Ebben a pillanatban, mi egy robbanásveszélyes paradoxontól szenvedünk: egyrészt, az evolúción keresztül egy globálisan integrált, egymástól függő rendszerben fejlődtünk, ahol mindenkinek teljes felelősséget kellene éreznie mindenki iránt. Mindeközben eredendően önző, individualisztikus és szubjektív a természetünk, ami állandóan arra késztet minket, hogy mások kárára profitáljunk, legyünk sikeresek és éljünk túl. Ez teljesen inkompatibilis az új evolúciós feltételeinkkel.

Ezért van szükségünk egy különleges oktatási rendszerre. Ami nem elég, hogy elmagyarázza azt, hogy miért van szükség kölcsönös felelősséget vállaló, kölcsönösen egymást kiegészítő globális kapcsolatokra, - ösztönös attitűdünk, és hajlamaink felett - hanem emellett, azonnali pozitív érzelmi benyomásokat, magabiztosságot is ad nekünk, ahogy elkezdünk a helyes irányba elmozdulni.

Ez az oktatás képes egy pozitív motiváción keresztül, egy alapvető, eddig példanélküli önmegváltoztatást, önmegújítást kezdeményezni bennünk, mindenfajta erőszak, vagy félrevezető propaganda nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr1015741652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása