Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

Elkezdődik az "egy mindenkiért, mindenki egyért" időszaka

2020. május 26. - ZsolHerm

nagy.jpg

Amikor arra kényszerülünk,  hogy egy hosszú ideje alkalmazott rutint megszakítsunk, és változtatnunk kell azon, ahogy élünk, ez nagyon kellemetlen helyzet számunkra. Ugyanakkor ez kényszerít minket arra, hogy elgondolkozzunk merre is akarunk tovább haladni, mit is csinálunk, és miért csináljuk azt, amit csinálunk. 

 

Lényegében azért van szükségünk ilyen felébresztésekre, kikényszeríttet változásokra, hogy tudatos lényekké váljunk,  ahelyett, hogy csak zombik módjára vakon botladozunk az életen keresztül.

 

A Covid-19 vírus az egész emberiségnek egy ilyen felébresztés adott, arra kényszerítve minket, hogy egy brutálisan őszinte tükörbe tekintsünk. Hiszen miután "a por leülepszik" vissza kell tekintsünk, és meg kell vizsgáljuk azt a rendszert amit korábban építettünk, annak érdekében, hogy újjá építsük az emberi rendszert

 

Ha nem végezzük el ezt a vizsgálatot, és őszintén felismerve belátjuk, hogy az előző emberi rendszer fenntarthatatlan és önpusztító volt, akkor nem leszünk képesek magunkhoz térni, és nem leszünk képesek a problémáinkat megoldani, és túlélésünk veszélybe kerül. Hiszen látnunk kell, hogy ez az előző rendszer a természet törvényei ellen működött, azon törvények ellen, melyeken az élet múlik, amik fenntartják a törékeny egyensúlyt és homeosztázist

 

A természet rendszere teljesen integrált, és részei teljesen egymástól függnek, melynek maga az egész emberiség is egy integrált része. Egy ilyen rendszerbe nem erőltethetünk egy olyan struktúrát,  amely a túlzott túltermelésen és túlfogyasztáson alapszik, ahol mindenki kegyetlenül verseng egymással, és túlélését kizárólagosan a mások, és a természet kárára folytatja.

 

Ezért mindannyiunknak, kollektíven nagyon komolyan meg kell változtatnunk a nézetünket, hiszen beléptünk az emberi fejlődés egy új szakaszában.  Amely azokon az alapelven alapszik, hogy "mindenki egyért egy mindenkiért " azaz vagy mindannyian sikeresek leszünk, vagy mindannyian elpusztulunk. Tehát egy nagyon komoly választás előtt állunk és el kell döntenünk, hogy melyik irányba haladunk tovább.

 

https://kabacademy.eu/hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr1215718386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása