Egy békés, célirányos megoldás a globális problémákra

A Helyes Kiút

A Helyes Kiút

A kollektív vezetés szükségessége.

2020. június 29. - ZsolHerm

photo-1520399636535-24741e71b160.jpgVilágszerte az emberek kétségbeesve keresik a megfelelő vezetőket, mivel egyre frusztráltabbak és csalódtak a jelenlegi vezetőkben, szakértőkben. De mégsem vezet eredményhez ez a kétségbeesett keresés "egy"  megfelelő vezető iránt. 

A globális világnak nincs szüksége "egy" megfelelő vezetőre. A globális világnak kölcsönösen felelős, kölcsönösen egymást kiegészítő kollektív vezetésre van szüksége.

Egy globálisan integrált, egymástól függő világban az egyéni vezetés nemcsak hogy haszontalan, hanem valójában káros és csak problémákat okoz.

Amint, beléptünk az emberiség új fejlődési szakaszát, melyet úgy jellemezhetünk, hogy  "egy mindenkiért, mindenki egyért", itt már csak a megfelelő csapatmunka, a kollektív döntéshozás és kölcsönös kooperáció segíthet. Csak ezek képesek megoldani a problémákat, és csak ezekkel tudjuk garantálni a túlélésünket.

Ez a világjárvány legnagyobb leckéje számunkra, hogy napról-napra megfigyelhetjük azokat a szerencsétlen és önpusztító egyéni és nemzeti döntéseket, "megoldásokat", melyek csak rontják és elnyújtják a vírusfertőzést, ezzel hozzájárulva az általános szenvedéshez és halottak számának növekedéséhez.    

Ez igaz az összes többi, még inkább fenyegető, globális problémára, mint a klímaváltozás, a gazdasági-és társadalmi rendszerek összeomlása (ami jóval a COVID-19 előtt kezdődött), az instabil geopolitikai, a háborúval fenyegető kereskedelmi kapcsolatok, a túlzott antibiotikum felhasználás, a járványokkal való fenyegetettség stb. Ezeknek a problémák a száma napról-napra növekszik, ami minket egyre inkább egy látszólag elkerülhetetlen, önpusztító, globális katasztrófa felé sodor.

Ezért szükségünk van egy egyedülálló, célzott és szigorúan gyakorlati oktatási rendszerre. Amely képes minket megtanítani arra, hogy hogyan építsük ki a megfelelő kapcsolatokat egymás között, amely szükségszerűen egy egymásért kölcsönösen felelős, egymást kölcsönösen kiegészítő viszonyrendszerből állna. Az effajta együttműködés és a minőségileg sokkal magasabb szintű "kollektív intelligencia” kiépítése képes lesz segíteni nekünk abban, hogy a problémáink fölé emelkedjünk,  és egy  pozitívabb módon fejlődjünk tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyeskiut.blog.hu/api/trackback/id/tr2615973638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása